Facebook
Youtube
Instagram

Új cserepek kerülnek a tetőre

Hegedűs Henrik tollából

Galgaguta. Az országos Várépítő Pályázat jóvoltából kerülhetnek új cserepek a helyi óvoda tetejére, amelynek lényege, hogy építőipari cégek alapanyag-felajánlásából valósulnak meg fejlesztések kistelepülési intézményekben.
Agócs Gábor, a község polgármestere elmondta, kapva kaptak az alkalmon, amikor tudomást szereztek erről a lehetőségről. A kedvező elbírálás után közel egymillió forint nettó összegben kapnak rendkívül korszerű cserepeket, amiből lecserélhetik a falu óvodájának mára igen elavult födémszerkezetét.
Ráadásul további százötvenezer forint készpénzhez is jutott az önkormányzat, ami kiegészül egy internetes “like-vadászaton” nyert újabb százezerrel.
A támogatói szerződés aláírása után a galgagutaiak most azt várják, hogy leszállítsák a cserepeket, és ősszel végrehajthatják a kivitelezést.
A polgármester hozzátette, ezek a munkálatok teljesen függetlenek az uniós pénzből megvalósuló energetikai korszerűsítástől, aminek köszönhetően megújúl az óvoda teljes fűtésrendszere, és napelemek kerülnek a tetőre.