Facebook
Youtube
Instagram

Minden egyes nap várnak rá a megye betegei

Hugyecz Jánosné tollából

Vajon vannak-e csodák a sokat bírált egészségügyben?
Ilyenkor elsősorban azok az orvosok jutnak az eszembe, akik vizsgálják, gyógyítják, és kezelik megbetegedéseinket. Róluk, akik a lakosság betegellátásával foglalkoznak, akik megszenvedik az orvoshiányt, és túlterheltséggel sújtottak – ritkábban esik szó.
Ezért gondoltam, hogy most egy olyan főorvost szeretnék bemutatni, aki gyógyító tevékenységével szinte behálózza Nógrád megyét. Ez az urológus főorvos, dr. Kiss Bertalan, aki 1989 óta a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Városi Kórház dolgozója – kiváló szaktudásával és türelmével – példát mutatva.
Minden egyes napon várnak rá a gyógyulni vágyó betegek. Kedden és pénteken Balassagyarmaton hallgatja meg a rászorulók problémáit, és vizsgálja meg őket türelemmel. Szerdán Rétságon, csütörtökön Szécsényben igyekszik helytállni. És amikor elérkezik a szombat, ami a legtöbb ember számára pihenőnapot jelent, az említett főorvos urat Pásztóra indítja a kötelességtudat, ahol kéthetenként szombaton rendel. Azt hiszem a felsorolásból kitűnik, hogy szerteágazó munkája egy igazán hivatását tisztelő és szerető orvosra utal.
Igen, dr. Kiss Bertalan urológus főorvos munkáját mindenhol végtelen türelemmel, komolysággal, szeretettel és nagy szaktudással végzi. Ez az, amit apró csodának tartok, és ami követendő példa lehetne. Köszönetet mondok sok betegtársam nevében is a komolysággal és megértéssel párosuló munkavégzéséért. Sajnos, én és súlyos urológiai problémától szenvedő férjem gyakran megfordulunk Balassagyarmaton. Hosszú évek óta tapasztaljuk, hogy beteg-orvos partnerkapcsolatból főorvosunk mindannyiszor jelesre vizsgázott. Nem hagyhatom ki Strehó Bernadett asszisztensi munkatársat sem, aki segítőkészséggel, hozzáértéssel áll a doktor úr és a betegek mellett. Harmincegy éve dolgozik a balassagyarmati kórházban, 31 éve osztja meg szeretetét, türelmét és tudását mindazokkal, akik rászorulnak. Hát igen, ez az, amit apró csodának tartok. Úgy érzem, hogy mint az élet bármely területén, a kis csodákból lesznek a nagy csodák.