Facebook
Youtube
Instagram

Májusi Kézműveskedés

Hegedűs Henrik tollából, Nógrád Megyei Hírlap, 2016. május 19.

Az idén kezdődött, és havonta tartandó galgagutai kézműves foglalkozások sorozatának májusi állomásán az úgynevezett dekupázs technika került előtérbe.

Galgaguta. Szabó Dóra vezetésével kicsik és nagyok közösen próbálták ki, miként kell alkalmazni ezt a viszonylag bonyolultnak tartott alkotási módot. Először kartonpapírokat festettek le temperával, majd kezükbe vették a ragasztót, és zsebkendőtartókat készítettek, amelyeket majd otthon használhatnak. Amíg a lefestett lapok száradtak, a fiatalok kis üvegekre kreálva is alkalmazták a dekupázsolás technikáját: igen tetszetős mécsesek és fűszertartók formálódtak, amit szintén hazavihettek.
Szabó Dóra elmondta, a szervezőket alaposan meglepte, hogy milyen sok kisfiú kapcsolódott be a kézműves tevékenységbe, és milyen lelkesen, fantáziadúsan dolgoztak. A résztvevők egy percig sem lankadtak, és kellemes tapasztalat volt, hogy ami az elején nehéz feladatnak tűnt, az idő haladtával mennyire könnyebbé, gördülékenyebbé vált. A hangulatra sem lehetett panasz, a foglalkozásokra járó gyerekek január óta összebarátkoztak, és kezd kialakulni egy remek társaság, akiknek igazi élményt jelent a közös munka.