Facebook
Youtube
Instagram

Egészségnapunk cikkje megjelent a Nógrád Megyei hírlapban!

Hegedűs Henrik tollából, Nógrád Megyei Hírlap, 2015. szeptember 1.

Egészségnap Galgagután

Egy alapítvány támogatása jóvoltából egészségnapot szerveztek néhány napja a településen, amelyen számos érdekes program várta a község lakóit.

Galgaguta. A délelőtt folyamán különböző előadások közül választhattak a résztvevők. Molnár Kitti dietetikus a cukorbetegségről, gyakoriságukról, a megelőzési lehetőségekről, illetve az inzulinrezisztencia problémaköréről beszélt. Ehhez kapcsolódtak az egyes helyszíni szűrővizsgálatok, vércukorszint-mérések, illetve étkezési, életmód-tanácsadások.
A foglalkozások körében nagy népszerűségnek örvendett a “Hatha-jóga”, amelynek ősi gyakorlatai nem pusztán tisztítják a testet, hanem a szellemet is irányítják, önfegyelemre, önfigyelemre és a belső békére. Szó esett még a gyógynövények fontosságáról, volt párkapcsolati tanácsadás, ahol az interaktív módszereket helyezték előtérbe. A gyerekekről sem feledkeztek meg a szervezők: Kalimpa, a tornászbáb mozgatta meg az apróságokat, fújhattak óriásbuborékokat, és gólyalábas-mutatványt is élvezhettek.
A délután a mozgásokról szólt, a zumbától a gerincjógán át az úgynevezett BodyArt-ig sok-sok lehetőség közül lehetett váogatni. A nap zárásaként pedig meditációban révülhettek el az érdeklődők, míg Géczi Gábor természetgyógyász a népi gyógyászat praktikáiba avatta be hallgatóságát.
Az egészséges életmód jegyében egész nap ínyenc, természetes alapanyagokból készült ételeket kóstolhattak a galgagutaiak, a relaxációra vágyók kipróbálhattak többfajta masszázsformát.